Cannes Yachting Festival 2023

13.09.2023

Měsíc září je na Azurovém pobřeží takový jeden velký jachtařský svátek - právě v těchto dnech se například v magické atmosféře Cannes odehrává už 46. ročník prestižní události jménem Cannes Yachting Festival.

Celých šest dní mohou milovníci jachtingu obdivovat více než 700 lodí (od 5 do 50 metrů všech typů - motorových, plachetních, jednotrupých nebo vícetrupých) a také se setkat s více než 610 vystavovateli, mít doslova na dosah největší jména proslulých mezinárodních loděnic. Více než 120 lodí bude mít v Cannes světovou premiéru

Festival se rozprostírá od přístavu Vieux Port po přístav Port Canto a návštěvníci si mohou atmosféru ještě víc užívat (tak jako každý rok) díky námořní kyvadlové dopravě. Také letos je organizován do sektorů podle typu lodí: ve Vieux Port je vystaveno kolem 540 motorových člunů, přičemž asi padesátka malých člunů začínajících na osmimetrové délce se poprvé představí ve své nové marině.

Port Canto na druhé straně vítá svět plachetnic, 115 lodí o délce od 10 do 30 metrů. Zájemci nepochybně zamíří do části věnované Brokerage & Charter, nebo do oblasti Toys věnované "hračkám" do vody. A v neposlední řadě také do Star-up Village, která byla spuštěna před dvěma lety s cílem podporovat chytré start-upy v námořním sektoru. Součástí festivalu je opět "Green" cestu, kde více než šedesát vystavovatelů představuje v obou přístavech ekologicky účinná řešení pro snížení environmentálního dopadu námořního průmyslu na moře a mořské ekosystémy.

Cannes Yachting Festival pod azurovým sluncem se koná od 12. do 17. září.

Připravila: Stanislava Bezděčková

Foto zdroj: ©Yachting Festival Cannes