Jaký bude Yachting Festival Cannes 2022?

04.07.2022

Jaká bude tvář prestižní jachtařské události jménem Yachting Festival de Cannes? Na její zahájení si nadšenci jachtingu musí samozřejmě ještě pár týdnů počkat, nicméně atmosféru už můžeme cítit z designu plakátu, který festival letos provází: elegance, čisté linie, klidné moře, horizont, příjemný životní styl...

Magický svět jachtingu v idylickém prostředí, které je symbolem Azurového pobřeží. Od přístavu Vieux Port po Port Pierre Canto, podél slavného bulváru Croisette, budou mít milovníci jachtingu opět šanci seznámit se s nejnovější mezinárodní nabídkou motorových, plachetních, jednotrupých a vícetrupých lodí.

 Starý přístav (Vieux Port) bude hostit více než 500 motorových lodí v délce od 5 do 45 metrů, prezentovaných největšími loděnicemi na světě. Starý přístav bude také místem pro luxusní galerii (Luxury Gallery) situovanou do srdce Festivalového paláce (Palais des Festivals et des Congrès), která se stane, tak jako každý rok, inspirací pro "l'art de vivre", tedy umění žít.

V přístavu Port Canto bude k vidění více než 120 jednotrupých a vícetrupých plachetnic v délce od 10 do 28 metrů, včetně více než 20 světových premiér. A v Port Canto také milovníci jachtingu nepochybně zamíří do "Brokerage & Toys Area", kde bude k prodeji nebo pronájmu kolem čtyřicítky ojetých lodí v délce od 22 do 56 metrů. Svůj významný prostor také dostanou "hračky", námořní hračky, které se staly nezbytnými doplňky pro jachty nebo pro dny strávené na pláži..

Superjachty, katamarány, "day-boat"... Po dobu šesti dnů si návštěvníci a samozřejmě profesionálové užijí atmosféry, která nabídne nejnovější námořní vybavení, exkluzivní špičkové služby, nespočet inovací.

Největší evropská vodní show Yachting Festival de Cannes se letos bude odehrávat ve dnech od 6. do 11. září.


Foto: ©Yachting Festival Cannes - Abracadabra Studios