Luxusní šampaňské v luxusním designu

30.09.2018

Výraz "design" vklouzl do našeho slovníku v druhé polovině 20. století velmi samozřejmě a velmi samozřejmě také začal hrát významnou roli v nejrůznějších odvětvích a oborech. Což znamená i ve světě jachtingu, který s každou velkou i menší jachtařskou událostí netrpělivě očekává novinky. 

Takovou hvězdnou chvílí byla na letošním Cannes Yachting Festivalu světová předpremiéra Tulip By Germain - "l'écrin à champagne" s gyroskopickým efektem, který udržuje láhve a sklenky za každé situace ve svislé poloze (podporuje sklon až do 30 stupňů). Unikátní koncept vyvinul se svým týmem Germain Mari-Olive, bývalý kapitán prestižních jachet, který na moři strávil 20 let a velmi dobře tudíž ví, co jejich majitelé oceňují...

Mezi zajímavosti patří i fakt, že se tenhle unikátní systém na luxusní servírování šampaňského vyrábí tradičními technikami a realizace trvá více než 800 hodin práce. V nabídce je široké spektrum povrchových úprav, záleží na vkusu majitele jachty, jestli zvolí povrch ve zlatě, s diamanty, rubíny, křišťálem... Některé modely jsou vyrobeny jenom v pěti kusech a mohou být samozřejmě přizpůsobeny barvám jachty (nebo soukromého letadla). Tak tomu se říká "savoir vivre" - užívat si radostí a světa...

Foto: Tulip By Germain