Mirazur, nejlepší restaurace na světě
Start mezi elitu gastronomie byl doslova raketový: restaurant Mirazur v Mentonu byl otevřen v roce 2006, po půl roce už získal od prestižního průvodce Gault & Millau ocenění "Objev roku", za necelý rok první michelinskou hvězdu... Několik měsíců poté, co získal třetí michelinskou hvězdu (2019) byl restaurant argentinsko-italského šéfkuchaře Maura Colagreca zvolen podle žebříčku World's 50 Best Restaurants nejlepší restaurací na světě.
Kuchyně je proslulá svým originálním stylem, založeným na kontrastu chutí, inspirovaných horami, mořem a ovocem a zeleninou pěstovanými ve vlastních zahradách Maura Colagreca. (Rozhovor s Mauro Colagrecem najdete na stránce: Mauro Colagreco a jeho hvězdný svět)
V
Alpes-Maritimes je více než 3000 restaurací a pohostinských zařízení. Výběr na Azurovém pobřeží je tedy obrovský a
obrovské jsou i gastronomické zážitky. Určitě v restauraci Mirazur, zvolené
nejlepší restaurací na světě - v prvním francouzském podniku, který takový
titul získal...
Foto zdroj: archiv restaurantu Mirazur