Mirazur, nejlepší restaurace na světě

01.07.2019

Start mezi elitu gastronomie byl doslova raketový: restaurant Mirazur v Mentonu byl otevřen v roce 2006, po půl roce už získal od prestižního průvodce Gault & Millau ocenění "Objev roku", za necelý rok první michelinskou hvězdu... Několik měsíců poté, co získal třetí michelinskou hvězdu (2019) byl restaurant argentinsko-italského šéfkuchaře Maura Colagreca zvolen podle žebříčku World's 50 Best Restaurants nejlepší restaurací na světě.

Kuchyně je proslulá svým originálním stylem, založeným na kontrastu chutí, inspirovaných horami, mořem a ovocem a zeleninou pěstovanými ve vlastních zahradách Maura Colagreca. (Rozhovor s Mauro Colagrecem najdete na stránceMauro Colagreco a jeho hvězdný svět)

V Alpes-Maritimes je více než 3000 restaurací a pohostinských zařízení. Výběr na Azurovém pobřeží je tedy obrovský a obrovské jsou i gastronomické zážitky. Určitě v restauraci Mirazur, zvolené nejlepší restaurací na světě - v prvním francouzském podniku, který takový titul získal...

Foto zdroj: archiv restaurantu Mirazur